Oren uit laten spuiten óf een gehoorapparaat?

 In Gezondheid

Oren uit laten spuiten óf een gehoorapparaat?
Merk je dat je ander wegverkeer minder snel hoort naderen, het piepje van de wasmachine niet meer hoort, dat je je televisie steeds harder moet zetten of nog erger: dat je verkeerd antwoord geeft op vragen omdat je het eigenlijk helemaal niet goed hebt verstaan? Dan weet je dat je gehoor achteruit is gegaan. Dit kan twee oorzaken hebben die allebei op vrij simpele wijze op te lossen zijn. Wij gaan hier graag dieper op in. Zit er een prop in je oor of heb je een gehoorapparaat nodig?

Oren uit laten spuiten
Het lichaam, of eigenlijk je oren en de buizen die daaraan verbonden zitten produceren oorsmeer. Wanneer dit teveel gebeurd kan er een prop met oorsmeer in je oor ontstaan, die je gehoorweg blokkeert. Hierdoor lijkt het alsof je minder goed hoort, maar zit er in feite iets in de weg. Vergelijk het met oordopjes: met oordopjes in hoor je ook een stuk minder omgevingsgeluid. Merk je dat je gehoor verslechterd? Maak dan eerst eens een afspraak bij de huisarts. De assistent(e) kan je oren heel gemakkelijk uitspuiten zodat de viezigheid eruit is. Is je gehoor zoals vanouds? Mooi! Zo niet? Dan moet je verder kijken naar een nadere oplossing.
Gehoortest
Een gehoortest, die je tegenwoordig op veel plekken kunt laten uitvoeren, is daar een goed middel voor. Door middel van verschillende testjes, bijvoorbeeld met pieptonen die steeds hoger worden, wordt je gehoor getest. Is je gehoor beneden gemiddeld? Dan worden de opties bekeken om jouw gehoor weer optimaal te maken met behulp van hulpmiddelen. Niet voor iedereen is dezelfde oplossing geschikt, dus ga hiervoor naar een gerenommeerde audicien. Ook is er een online hoortest beschikbaar!
Gehoorapparaat
Komt er uit de test dat je een gehoorapparaat zou kunnen nemen om je gehoor te verbeteren? Neem dit dan zeker in overweging. Je schrikt misschien bij het idee, want vroeger waren gehoorapparaten heel goed zichtbaar en hoorde je er oude mensen vaak over klagen. Nu zijn ze voor iedereen en op elke leeftijd geschikt. Het design is daar ook naar: ze zijn in veel gevallen nagenoeg onzichtbaar. Daarnaast zijn ze perfect af te stellen waardoor je weer haarscherp kunt horen in veel situaties. Schroom dus niet om zo’n apparaat aan te schaffen. Kijk ook goed of je verzekering dit vergoed, dat scheelt weer een heleboel in je eigen portemonnee.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken

Mentale zorg