Dental Tool Set

Tandarts

Wat is een tandarts ? Een tandarts is iemand die tandheelkundige behandelingen uitvoert bij patiënten. Een tandarts heeft veel verschillende werkzaamheden. Zo moet hij de staat van het gebit en het omliggende weefsel controleren, checken op eventuele gaatjes en deze gaatjes ook vullen, tandvlees- en zenuwontstekingen behandelen en röntgenfoto’s maken. Ook geeft de tandarts advies en uitleg over mondverzorging, ook al wordt dit steeds vaker overgedragen aan de mondhygiënist of aan de assistenten. De tandarts is dus een soort regisseur van de praktijk

De rol van de tandarts is te vergelijken met die van de huisarts. Zo heeft ook de tandarts een doorverwijsfunctie. Je kunt dus stellen dat de tandarts samenwerkt met andere deskundigen. De tandarts is degene die je kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een kaakchirurg, een orthodontist of iemand die aanvullende scholing heeft gevolgd om jou van je gebitskwaaltjes af te helpen. Deze tandartsen noemen we; gedifferentieerde tandartsen.

Kosten

Tandartskosten kunnen hoog uitvallen. Onder de 18 jaar wordt een jaarlijks consult wel vergoed door de overheid, maar boven de 18 jaar wordt een behandeling alleen in bijzondere gevallen vergoed.  Orthodontie, kronen, bruggen en het bleken van tanden worden ook niet vergoed door de overheid. Het bedrag wat je daarvoor moet betalen is afhankelijk van je zorgverzekering.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken