Whey protein: wat is het en wanneer heb je het nodig?

 In Zorg

Whey protein is een eiwitsupplement dat bijzonder populair is onder sporters. Het is zelfs het meest populaire en meest efficiënte voedingssupplement dat er bestaat. Het bevat eiwitten en dat zijn belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam. Naast water bestaat ons lichaam voornamelijk uit eiwitten en je vindt deze in het haar, in de spieren, in de huid, in de bindweefsels en vele andere plaatsen in het lichaam. Zonder eiwitten functioneert het lichaam niet en het is vooral erg goed in het onderhouden en herstellen van spieren. Vandaar ook dat whey protein zo populair is onder sporters.

Whey protein en een actieve levensstijl
Als jij op de een of andere manier je spieren meer belast of overbelast, dan is de vraag van je lichaam naar eiwitten groter. Dit kan zijn omdat je veel sport maar ook omdat je een actieve levensstijl hebt of een fysieke baan. Spieren die belast worden hebben eiwitten nodig om te herstellen en te groeien. Daarom kan whey protein ook helpen bij het bereiken van je doelstellingen in de sportschool. Wil je sterker worden, spiermassa opbouwen, ontwikkelen of behouden, dan kun je dat een handje helpen door je eiwitinname daar op aan te passen. En een natuurlijk supplement in de vorm van een eiwitshake is dan een veilige manier om dat te doen.

Wat is whey?
Whey is een Engels woord voor wei en wei is een overblijfsel van de kaasproductie. Het is het water wat niet gebruikt wordt en wat achterblijft als de kaas ervan gescheiden wordt. Dat water wordt gefilterd en daarna tot een poeder gemaakt en dat poeder doe je in je shake. Als jij besluit whey protein te kopen moet je ervoor zorgen dat hier geen overbodige ingrediënten aan toegevoegd zijn. Want deze komen jouw gezondheid niet altijd ten goede. Zoek jij een proteïne voor het ondersteunen van je sportactiviteiten, kies dan een shake die geen schadelijke stoffen bevat zoals suikers en kunstmatige- of conserveringsmiddelen. Kies voor een whey protein die vol zit met de juiste voedingsstoffen en geen inferieure proteïnen.

De voordelen van de proteïne shakes bij het sporten
Besluit je een whey protein te nemen om je te helpen bij het onderhouden of groeien van je spieren, dan weet je dus dat je voor een optie moet kiezen die zo biologisch en natuurlijk mogelijk is. Whey is een natuurlijke stof die je lichaam ondersteunt en niet beschadigt. Het heeft een aantal voordelen en hieronder vind je de belangrijkste:

Whey protein heeft een eiwitgehalte van wel 80%.
Het wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen en is daardoor zeer effectief. Nadat je de shake gedronken hebt, wordt het al na 20 minuten in je bloedstroom opgenomen.
Daardoor kun je ook na de training een whey supplement nemen.
Whey geeft je een verzadigd gevoel en helpt vaak bij het effectief bouwen van spiermassa.
Het stabiliseert en balanceert de bloedsuikerspiegel waardoor je minder naar suiker verlangt.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken

Ouderenzorg