Grayscale Photography of Baby Holding Finger

Kraamzorg

Kraamzorg is de zorg die geboden wordt door de kraamverzorgster tijdens de bevalling, en 8 dagen na de bevalling. De zorg na de bevalling zal hoofdzakelijk in het teken staan van de gezondheid van de moeder en de baby. De gezondheid van beiden zal ook worden vastgelegd in een zorgdossier. Ook zal de kraamverzorgster advies geven over praktische zaken zoals het verschonen, het baden en bijvoorbeeld de borstvoeding. Geadviseerd wordt om kraamzorg te regelen tussen de 10e en de 16e week van de zwangerschap.

Thuisbevalling

Bij een thuisbevalling is de kraamverzorgster aanwezig om de verloskundige te assisteren, en na de geboorte is de verzorgster er om te zorgen voor de gezondheid van de moeder en het kind.Ter voorbereiding op de komst van de kraamverzorgster dient het kraambed rond de 37e week van de zwangerschap op een hoogte van 80cm te worden gebracht, zodat de kraamverzorgster het bed kan verschonen volgens de ARBO voorwaarden.

Ook in de kraamzorg zijn er bijzondere gevallen. Dit zijn bijvoorbeeld wanneer de baby in een couveuse heeft gelegen, bij thuiskomst na een adoptie of wanneer er extra kraamzorg benodigd is.

Keuze voor kraamzorg

De keuze voor kraamzorg is zo goed als vrij maar kan afhankelijk zijn van je zorgverzekering. De kosten van de kraamzorg verschillen dus per zorgverzekering, en hangen af van de bijbehorende voorwaarden. Wanneer er een keuze voor een kraamcentrum is gemaakt, zal het centrum zo spoedig mogelijk een intakegesprek inplannen. Tijdens dit gesprek wordt onder anderen besproken hoeveel kraamzorg je ontvangt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken