Gel Capsules Inside and Outside Plastic Bottle

Apotheek

Wat is een apotheek ? Een apotheek is een plek waar je medicijnen met of zonder recept van de huisarts kunt kopen en om advies kunt vragen bij eventuele ziekte of kwalen. Ook kan de apotheker je advies geven over de eventuele bijwerken van het te gebruiken medicijn.

Er zijn verschillende soorten apotheken; zoals de ziekenhuisapotheek, de openbare apotheek, de poliklinische apotheek en de internet apotheek. Een poliklinische apotheek is een apotheek die bij een ziekenhuis hoort, maar die medicijnen levert aan mensen die niet in een ziekenhuis liggen. Ook voor de wat minder bijzondere geneesmiddelen zoals een pleister of een slaappil kun je bij de apotheker terecht.

Toch verschilt de verkrijgbaarheid van de medicijnen wel degelijk. Er zijn medicijnen die alleen bij een apotheek verkrijgbaar zijn (UA). Er zijn medicijnen die in de apotheek en in drogisterij te verkrijgen zijn. Ook zijn er medicijnen die in de apotheek, de drogist, tankstations en in supermarkten te verkrijgen zijn. Wel is het aangeraden om advies te vragen bij een apotheek over de vrij verkrijgbare medicijnen.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken