Black Bumper Plates

Fitness

Fitness is de naam voor alle sportieve activiteiten die worden gedaan in fitnesscentra of in een sportschool. (Natuurlijk kan je ook zelf thuis trainen, maar als er oefeningen verkeerd worden uitgevoerd kan dit leiden tot blessures). Er zijn tevens niet altijd apparaten nodig om te kunnen fitnessen. Thuis kan je bijvoorbeeld touwtjespringen, stretchen, opdrukken en andere buikspieroefeningen doen.

Doelen van Fitness

De training kan worden gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid en de algemene fitheid. Je kan trainen en gericht zijn op het verbranden van vetten en afvallen. Dit kan je doen door middel van bijvoorbeeld cardio training , cycling en aerobics.

De meest bekende vorm van fitness is toch wel de krachttraining. De krachttraining is een trainingsvorm die ervoor zorgt dat je spieren weerstand kunnen bieden tegen externe weerstand of zwaartekracht. Krachttraining zorgt voor groei van de spiermassa.

Daarnaast kan fitness ook gebruikt worden voor medische doeleinden. Voor deze aandoeningen is fitness een goede optie om klachten te verminderen of te verhelpen :

  • Diabetes
  • Hypertensie (hoge bloeddruk)
  • Hartfalen
  • COPD (longziekte, moeite met ademen)
  • Osteoporose ( Aandoening waarbij de dichtheid en de kwaliteit van de botten is afgenomen, waardoor de kans op een eventuele breuk toeneemt).
  • Depressie
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken