Collageen is essentieel voor diverse processen in het lichaam

 In Voeding

Verantwoord en gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. Gelukkig komt er in de media en op diverse plekken steeds meer aandacht voor hoe we het beste gezond kunnen leven, want dit heeft uiteindelijk een positieve invloed op welke manier we ouder worden. Ons lichaam is afhankelijk van diverse bouwstoffen die door het lichaam zelf aangemaakt worden en die via voeding in ons lichaam terechtkomt.

Een van de onderdelen die hieraan bijdraagt, zijn eiwitten. Er zijn wel duizenden verschillende soorten eiwitten met elk hun eigen unieke functies en aandeel aan onze gezondheid. Een van de belangrijkste soorten eiwitten voor het lichaam die cruciaal zijn voor het goed functioneren van diverse processen in het lichaam, is collageen.

Een gebrek aan collageen kan ouderdomskwalen verergeren

Het woord collageen komt je misschien niet onbekend voor, want er wordt de laatste jaren steeds meer over collageen geschreven en gepubliceerd. Naar mate we ouder worden, zijn er ook steeds meer kwalen en pijntjes waar we mee te maken kunnen krijgen. Om ervoor te zorgen dat we deze zo lang mogelijk uitstellen en hier zo min mogelijk last van hebben, is voldoende collageen toevoer erg belangrijk. Tip: https://niche4health.com/collageen-herstellen/.

Collageen is essentieel voor het goed functioneren van de spieren en gewrichten en helpt daarnaast ook bij het gezond houden van het haar en de huid. Een gebrek aan collageen kan klachten als bijvoorbeeld artrose verergeren.

Collageen supplementen in poedervorm zijn makkelijk te vermengen met het eten

We zijn voor de collageentoevoer niet ons hele leven afhankelijk van de inname via voeding, want tot een leeftijd van een jaar of 25 maakt het lichaam zelf collageen aan en hoeft deze in principe niet aangevuld te worden. Vanaf het 25e levensjaar neemt de productie wel geleidelijk af en is het verstandig om deze aan te vullen via de dagelijkse voeding. Uitgelicht: https://niche4health.com/wat-doet-collageen-met-je-lichaam/.

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die collageen bevatten, maar de meest efficiënte manier om collageen tot je te nemen, is via supplementen. Deze supplementen zijn vaak te verkrijgen in poedervorm en zijn meestal smakeloos en daardoor makkelijk te mengen in een shake of door het eten zonder dat dit de maaltijd verder beïnvloed.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken

Health