Top 10 redenen om aan de slag te gaan met een personal trainer

 In Geen categorie

Veel mensen denken dat personal trainers alleen zijn voor degenen die aan hun fitnessreis beginnen, maar de werkelijkheid is dat investeren in een professional voor iedereen voordelig kan zijn. Of je nu een betere conditie wilt krijgen, een specifiek fitnessdoel wilt bereiken of gewoon meer verantwoording wilt, het inhuren van een personal trainer is een slimme zet. Lees verder om de top 10 voordelen te ontdekken van het inhuren van een personal trainer om je te helpen je doelen te bereiken, wat die ook mogen zijn.

1. Verantwoording
Het is gemakkelijk om een training over te slaan als je denkt dat niemand het zal merken. Het is daarentegen moeilijker om een training over te slaan als er een betaalde professional klaarstaat om je door de training van vandaag te loodsen. Investeren in een personal trainer zal je motiveren om te blijven opdagen voor je trainingen, zelfs op de dagen dat het moeilijk is.
2. Motivatie
Personal trainers investeren in jouw succes en daarom nemen ze in het begin de tijd om je doelen te begrijpen. Waarom wil je beginnen met sporten? Waarom wil je afvallen of meer in vorm zijn? Een personal trainer kan je helpen herinneren aan je “Waarom” als je dat vergeet.

3. Consistentie
Of je nu vanaf nul begint of probeert weer in een regelmatige trainingsroutine te komen, consequent blijven kan moeilijk zijn. Net zoals investeren in een personal trainer kan helpen om je verantwoordelijk te houden voor het niet overslaan van je trainingen, kan consequent blijven na verloop van tijd betere, duurzamere resultaten opleveren.

Tip: personal trainer kosten

4. Persoonlijk trainingsplan
Iedereen begint om verschillende redenen met sporten, wat betekent dat hun trainingsschema’s allemaal anders moeten zijn. Je personal trainer werkt met je samen om te begrijpen wat je unieke doelen zijn en komt met een plan dat rekening houdt met je schema, tijdschema en favoriete manieren van trainen.

5. Voorkom blessures
Personal trainers hebben jarenlange opleiding en ervaring over hoe je efficiënt kunt trainen terwijl je je lichaam veilig houdt. Trainers nemen de tijd om hun klanten te leren over de juiste vormtraining, zodat je kunt blijven trainen en je fitnessdoelen kunt bereiken, blessurevrij.

6. Ondersteunend systeem
Iedereen die ooit heeft gesport weet dat het niet altijd gemakkelijk is. Of we nu gestrest zijn, moe of gewoon een slechte dag hebben, het hebben van een steunsysteem kan alles veranderen. Naast het verzorgen van trainingen, brengen personal trainers positiviteit in elke sessie, waardoor je gemotiveerd blijft om je door elke training heen te drukken.

7. Individuele aandacht
Tijdens elk trainingsplan zullen er zeker obstakels opduiken. Of ze nu mentaal of fysiek zijn, het helpt om een professional in je hoek te hebben die je kan leren hoe je kunt terugschalen zonder vooruitgang te verliezen of je op een veilige manier kunt blijven pushen.

8. Onderwijs
Een van de beste aspecten van het inhuren van een personal trainer is het onderwijs dat je krijgt. Echt leren over welke oefeningen welke spiergroepen bewerken en hoe je elke oefening goed uitvoert, kan je helpen blessures te voorkomen en nog jaren efficiënt te trainen.

Uitgelicht: personal trainer aan huis

9. Bereik een goed afgeronde conditie
Zelfs als je fitnessdoel bijvoorbeeld is om six-pack buikspieren te krijgen, is het cruciaal om ook je rug en bilspieren te trainen om een gespierde kern structureel te kunnen ondersteunen. Van het begrijpen van het belang van het trainen van alle spiergroepen tot het helpen van cliënten bij het creëren van nieuwe, duurzame gewoonten die ze voor de rest van hun leven zullen hebben, helpen personal trainers mensen echt om te stoppen met het “jojo” diëten en een gezonde, goed afgeronde levensstijl op te bouwen.

10. Plezier!
Trainen met iemand anders kan heel leuk zijn, vooral als het een manier van trainen is die je leuk vindt. Personal trainers helpen je uit te zoeken met wie je het beste je fitnessdoelen kunt bereiken op een manier die jij leuk vindt.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken