Wegen personal training kosten op tegen de voordelen?

 In Geen categorie

Laten we eerlijk zijn: beginnen met fitness kan even verwarrend als intimiderend zijn.
Of je nu in een trainingsrimpel bent beland of helemaal voor het eerst gaat sporten, het is moeilijk om te weten waar je moet beginnen – of hoe je door alle apparaten en toestellen moet navigeren.
Het mooie van een personal trainer is dat hij al het giswerk wegneemt, wat betekent dat je enige taak is om voor jezelf op te komen dagen. Bovendien ben je er zeker van dat je je tijd niet verdoet met ineffectieve oefeningen, of, erger nog, dat je het risico loopt op blessures.
Hoewel personal trainers net zo intimiderend kunnen lijken als de sportschool zelf, is de realiteit dat ze je grootste cheerleader zullen zijn. Het heet niet voor niets personal training: Het doel is om je op weg te helpen naar je persoonlijke fitnessdoelen (en die van niemand anders!), zodat je de sterkste, gezondste versie van jezelf kunt worden.
Laten we eens kijken naar de andere ongeëvenaarde voordelen die personal trainers te bieden hebben.

Eén – Veiligheid voorop
Ik hoor voortdurend van mensen dat ze in vorm moeten komen voordat ze naar de sportschool komen, maar het is precies het tegenovergestelde. Het is zo onschatbaar om begeleiding te krijgen over de juiste vorm en hoe je apparatuur goed gebruikt. Kwaliteit is altijd beter dan kwantiteit.

Twee – Bereik je doelen sneller
Een personal trainer maximaliseert je tijd in de sportschool en zorgt ervoor dat je de beperkte tijd die je hebt besteedt aan de meest effectieve trainingen voor je doelen. Het is helemaal prima als je niet precies weet wat die doelen zijn – een deel van hun werk is om je te helpen je ‘waarom’ te vinden, waardoor je in de goede richting vooruit blijft gaan.
Inspiratie nodig voor je ‘waarom’? Bedenk dat lichaamsbeweging helpt om veroudering tegen te gaan, je onafhankelijkheid te vergroten, stress en angst te verlichten, je hersenen te versterken, je immuunsysteem te versterken en je gelukkiger te maken, om te beginnen.

Tip: Personal trainer kosten
Drie – Meer verantwoording

Als je alleen vliegt, is het maar al te verleidelijk om te beknibbelen op je trainingen. Maar als je iemand in je team hebt die achter je staat? Dat verandert de zaak.
Als je persoonlijke trainer zijn tijd en energie besteedt aan het maken van een persoonlijk trainingsplan voor jou, is de kans veel groter dat je je eraan houdt. Hij duwt je uit je comfortzone terwijl hij je aanmoedigt – en die aanmoediging maakt het verschil bij het volhouden van je streven naar fitness.

Vier – Creëer een levenslang welzijn
Door een personal trainer in de arm te nemen, heb je al de eerste stap gezet om fitness als prioriteit te stellen. Vanaf daar is de sky the limit – en onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging niet alleen je levensverwachting verlengt, maar ook je levenskwaliteit verhoogt. Met een opgeleide professional aan je zijde krijg je vertrouwen en een sterke basis voor een leven lang gezonde gewoonten. Het uiteindelijke doel van een personal trainer is je te helpen groeien en onafhankelijk te worden. Plus, in deze onzekere tijden is het een versterkend gevoel om te weten dat je proactief bent in het zorgen voor je gezondheid.

Vijf – Persoonlijke aandacht
We hebben allemaal verschillende lichamen, achtergronden, geschiedenissen, blessures, spierlengtes… de lijst gaat maar door. Personal trainers zijn gespecialiseerd in het aanbieden van regressies, aanpassingen die bewegingen zachter/toegankelijker maken, en progressies, die manieren zijn om de training uitdagender te maken. Uiteindelijk kan hun rijkdom aan kennis je helpen om effectievere manieren te vinden om dingen te doen voor jouw unieke lichaam.

Leestip: Kosten personal trainer

Zes – Een mentale en emotionele oppepper
Je weet waarschijnlijk al dat lichaamsbeweging endorfine vrijmaakt, wat betekent dat een consistente routine met een trainer je in wezen voorbereidt op een beter humeur! Bovendien krijg je meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van algeheel welzijn. Met veel afwisseling en nieuwe bewegingen om je routine fris te houden, is het ook minder waarschijnlijk dat je je gaat vervelen en in een plateau terechtkomt.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken