In Geen categorie

Gewicht verliezen is niet voor iedereen makkelijk. Je leeftijd, je lichaamsbouw, je stofwisseling, maar ook je geslacht spelen een belangrijke rol in de snelheid waarmee je het gewenste resultaat kan bereiken. Vooral het verschil tussen mannen en vrouwen in een afslankprogramma wordt vaak onderschat. Toch is het raadzaam om dit ook in je achterhoofd te houden alvorens aan de slag te gaan met maaltijdvervangende shakes.

Afvallen met shakes is geschikt voor iedereen
Eerst en vooral kunnen we stellen dat het gebruik van eiwitshakes in principe voor iedereen geschikt is. Hierbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat je lichamelijk geen beperkingen mag hebben die eender wel dieet, en dus ook een eiwitdieet, onverantwoord maken. Zonder deze beperkingen kan je bij de apotheek, de drogist of in de supermarkt, eenvoudig en snel een keuze maken uit een van de vele aanbieders van shakes.
Als je nooit eerder een dergelijk dieet hebt gevolgd, kan je je best eerst goed laten informeren door iemand met kennis van zaken. De keuze beperkt zich immers niet tot verschillende smaken, uiteenlopende prijzen en al dan niet handige verpakkingen. Het belangrijkste aspect is de samenstelling van de shake. Als deze niet klopt (bijv. te weinig eiwitten in verhouding tot te veel koolhydraten) zal je er wellicht (onnodig) langer over doen om de gewenste kilo’s te verliezen.
Shakes voor hem en voor haar
Ongeacht je geslacht kan je gewicht verliezen met eiwitshakes. Uit een recent onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat in een groep van bijna 100 mannen die een dieet volgden, de resultaten voor de eiwitshakes aanzienlijk beter waren. Maar liefst 93 % van de mannen die voor de shakes hadden gekozen, verloren gewicht.
Dit staat in schril contrast met slechts 54 % van de mannen die een regulier dieet hadden gevolgd. Een soortgelijk onderzoek onder vrouwen leidde tot dezelfde resultaten. Nochtans is het raadzaam om een dieetschema te volgen dat past bij jouw geslacht. Mannen en vrouwen zijn immers verschillend, en dat beperkt zich niet alleen tot hun uitwendige anatomie.

Uitgelicht: Vetverbrandende soep dieet ervaringen
Venus en Mars
Er kan eindeloos gediscussieerd worden over de vele verschillen tussen een man en een vrouw, maar het is een feit dat er een groot verschil bestaat tussen beiden seksen als het gaat om gewichtsverlies. Mannen hebben immers meer calorieën nodig op een dag dan vrouwen. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een stel dat samen willen afslanken, eerder resultaat ziet bij de man dan bij de vrouw. Hij verbruikt nu eenmaal meer calorieën.
De vrouw zal er langer en meer moeite voor moeten doen om dezelfde hoeveelheid calorieën te verbruiken en hetzelfde gewicht te verliezen. Het is dan ook niet verstandig om je blind te staren op elkaars resultaten. Het is beter om je te laten begeleiden door een huisarts of diëtist, zodat jullie de individuele verwachtingen realistischer kunnen inschatten.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken