Gezondheidszorg
Gezondheidszorg is voor iedereen in Nederland van belang. Het geeft mensen een bepaald veilig gevoel. Mensen weten dat in tijden van ziekte en dergelijken er altijd iemand is die voor hen zorgt. Nederland is verplicht goede gezondheidszorg te verlenen, zo is vastgelegd in de grondwet. Zo kan iedereen beroep doen op een zorg-hulpverlener zoals een huisarts, apotheker of een fysiotherapeut. Gezondheidszorg is er om ziekte te voorkomen en mensen van ziekten te genezen. Zonder deze zorgvoorzieningen zou Nederland er veel slechter aan toe zijn en zouden bepaalde ziektes en afwijkingen niet kunnen worden genezen, wat zeer negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor ons kikkerlandje.
Ouderenzorg
In Nederland zijn er verschillende soorten gezondheidszorg, waaronder de thuiszorg; hieronder valt ook de ouderenzorg. Maar wat houd ouderenzorg dan precies in? Ouderenzorg is de zorg die wordt verleend aan oudere mensen die niet meer goed genoeg voor zichzelf kunnen zorgen en die daardoor de hele dag door toezicht nodig hebben.
Deze mensen kunnen terecht in verzorgingstehuizen waar ze de benodigde hulp kunnen krijgen en ze de hele dag onder toezicht kunnen worden gehouden. Deze hulp wordt vergoed door de overheid. Bij ouderenzorg moet je vooral denken aan verzorgingstehuizen waar de ouderen een aantal keer per dag gecheckt worden op hun gezondheid en waar ze bijvoorbeeld gewassen kunnen worden en eten krijgen van de verzorgers. Ons kleine landje heeft zelfs een van de beste gezondheidszorgvoorzieningen van Europa, en daar mogen we best trots op zijn.