Fitness

 In Fitness

Fitness

Fitness is een persoonlijke sport waarbij je kunt kiezen om je conditie te trainen door middel van het gebruiken van apparaten zoals een loopband. Je kunt er ook voor kiezen om je kracht te trainen, hiervoor heb je ook verschillende apparaten waarmee je kunt trainen. Door middel van fitness hou je je lichaam in beweging en zorg je er voor dat je lichaam nog gezonder wordt.

Het is belangrijk om voldoende te bewegen en er voor te zorgen dat je een gezonde levenstijl aan houdt. Maar wat zijn belangrijke punten als het gaat om fitness? In dit artikel geven wij een aantal tips waardoor je het beste resultaat kunt halen uit je workout.

Waar moet op je op letten?

  • Begin niet met zware gewichten. Hierdoor belast je je lichaam te erg en zal je sneller een blessure op lopen. Begin met lichtere gewichten en bouw het langzaam op.
  • Drink voldoende water. Water verdrijft afvalstoffen in het lichaam waardoor je spierpijn voorkomt. Probeer ongeveer 2-3 liter water te drinken. Dit is goed voor de werking van je hersenen en je stofwisseling.
  • Voeding is een belangrijk deel van sporten. Wanneer je te weinig voeding binnen krijgt, zal je lichaam de groei van je spiermassa afbreken om energie te krijgen. Bij te veel voeding zal je spiermassa niet sneller gaan groeien omdat je binnen een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid spiermassa kan opbouwen.  Voorkom  daarom te veel of te weinig eten. Denk eventueel na over een voedingsschema.
  • Krachttraining resulteert niet alleen in de groei van je spiermassa, maar ook verhoogd het je metabolisme (stofwisseling) langere tijd na je training. Doe daarom niet teveel cardio omdat dit veel minder effectief is dan krachttraining. Toch liever cardio? Dan raden wij aan om interval cardio te doen. Een interval training van 20-25 minuten heeft meer effect dan een lange cardio training van een uur.
  • Het herstel van je spieren is belangrijk en kan 48 uur tot 72 uur duren, afhankelijk van hoe zwaar de training is. Train de spiergroepen daarom niet meer dan 2 keer per week en geef je spieren rust. Hierdoor herstellen en groeien je spieren beter en krijg je een sneller en beter resultaat.

Zodra je deze tips volgt, zal je op langer termijn een sneller en beter resultaat krijgen en zal je dus meer uit je training halen. Focus je vooral niet op anderen, maar op jezelf!

Gerelateerde posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Zoeken